Alkmaar
Visser & Smit Bouw

HVC Alkmaar

In opdracht van Visser & Smit Bouw heeft Roel van der Stoel BV de grondwerkzaamheden uitgevoerd voor de bouw van het indrukwekkende bunkergebouw. Het gebouw zal in de toekomst dienen als slibdroger voor HVC Alkmaar. Het is geweldig om te zien hoe vlot de verschillende fases binnen dit project zijn verlopen!

HVC Alkmaar

  • Droog grondverzet: +/- 5.250 m3
  • Diepste punt: 4,82 m. minus m.v.

Slimme taludconstructie

In mei zijn we vol enthousiasme gestart met de eerste praktische voorbereidingen. De bouwplaats werd ingericht, het bestaande asfalt verwijderd en het uitgraven van de bouwput kon beginnen. Door een slimme taludconstructie en de ideale samenstelling van de grond, werd de bouwput gerealiseerd zonder het gebruik van een damwand. De grond bestond uit diverse lagen, die nauwkeurig één voor één zijn ontgraven. Op de einddiepte van 4,82-NAP werden de verschillende lagen duidelijk zichtbaar. Het was een precisiewerk om de laatste grondlaag voor de werkvloerbasis tot op de millimeter nauwkeurig te egaliseren. Het gunstige karakter van de grondsamenstelling maakte het mogelijk om de bunker op staal te funderen, zonder dat er palen nodig waren. Natuurlijk is een goede bemaling essentieel om de bouwput droog te houden. Hiervoor vertrouwen we op de expertise van Theo van Velzen.

Bas Doeksen, onze uitvoerder, is zeer tevreden over de samenwerking gedurende dit hele project en heeft een prettige en flexibele werkomgeving ervaren.

contact

Neem contact met ons op

Meer informatie over Roel van der Stoel

Heeft u vragen over onze diensten? Stuur een e-mail of neem telefonisch contact op.

stuur een e-mail 0299 - 422294