Amsterdam
Van 'T Hek

The Bridge

In 2022 heeft Roel van der Stoel BV het project The Bridge aangenomen. Wij verzorgen de grondwerkzaamheden ten behoeve van fundatie voor de verdiepte parkeergarage. The bridge is een gebouw waarin een mix van wonen, werken en maatschappelijke functies zal worden gerealiseerd. Gebouw bestaat uit 162 appartementen en circa 9.600 m2 kantoorruimte.

The bridge

  • Nat grondverzet: +/- 7.984 m3
  • Aanbrengen onderwaterbeton: 5.544 m3
  • Diepste punt: 8,45 m. minus m.v.

Onderwaterwerken

Door problemen met het grondwater heeft het project zes maanden vertraging opgelopen. In eerste instantie zou het gebouw worden gefundeerd op staal (d.w.z. zonder palen, op de zandlaag). Het plan is daarna gewijzigd naar een fundering op palen in combinatie met onderwaterbeton. Op het moment dat de wijziging plaats heeft gevonden, hebben wij opdracht gekregen om ons specialisme toe te passen op de bouwkuip.
De grondwerkzaamheden zijn, hierdoor gelijk in den natte begonnen. In totaal er ongeveer 400 palen en 400 trekankers aangebracht. Er wordt circa 6.000 m³ beton gestort, dit dient in 3 keer 24 uur aaneengesloten te worden uitgevoerd. Daarna heeft het beton een aantal weken nodig om te verharden. Zodra de vloer voldoende is uitgehard wordt de bouwkuip leeggepompt en kan de bouwkundig aannemer starten met de keldervloer en de poeren.

contact

Neem contact met ons op

Meer informatie over Roel van der Stoel

Heeft u vragen over onze diensten? Stuur een e-mail of neem telefonisch contact op.

stuur een e-mail 0299 - 422294